Geschiedenis
European Veterinary Laboratory (EVL) is in 1986 opgericht door Dr.K.Weijer als private R&D laboratorium op het gebied van diagnostische en biotechnologische onderzoek. In de eerste jaren van het bestaan was EVL vooral gericht op het ontwikkelen van een testmethode om Feline Leukemie Virus (FeLV) bij ras katten aan te tonen en het aanbieden van deze diagnostische service aan dierenartsen in de Benelux.
Sinds 1988 is de dagelijkse leiding van het bedrijf in handen van Ing. J.R. van Herwijnen. Onder zijn toezicht is het bedrijf uitgegroeid tot een nationaal en internationaal laboratorium op het gebied van de veterinaire diagnostiek. Door ervaringen op het gebied van het ontwikkelen en de productie van kenmerkende analyses biedt EVL in het kader van onderzoek en ontwikkelingsactiviteiten die extra deskundigheid of ingrediënten die nodig zijn om een betrouwbare, snelle en goedkope analysesystemen te ontwikkelen. Daarnaast biedt EVL zijn diensten en producten aan locale en internationale bedrijven.
Sinds vele jaren sturen dierenartsen en laboratoria samples naar EVL, daarnaast heeft EVL een goede reputatie op het gebied van diagnostische sneltesten en ELISA kits. Deze testen en kits worden zelf ontwikkeld en geproduceerd. De ingrediënten die benodigd zijn voor de productie van diagnostische testen, monoclonale-, polyclonale antistoffen, synthetische peptiden en bacterieel recombinant expressie producten zijn ook deel geworden van onze producten range.
Onze diagnostische “platforms” zijn door vele universiteiten en overige instituten getest en geëvalueerd. Onder andere door het team van prof.Dr.O.Jarret op de Glasgow Virus Unit en door de afdeling van prof.Dr.A.D.M.E. Osterhaus op de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Verscheidene van deze onderzoeken en evaluaties hebben geresulteerd in publicaties in wetenschappelijk tijdschriften. Een goede indicatie voor de kwaliteit van de, door EVL geproduceerde test kits kan worden gevonden in één van de publicaties van Dr.D.Addie van de Glasgow Virus Unit: “Deze test blijkt een veel hogere sensitiviteit t.a.v. de detectie van FPV te hebben dan andere commercieel verkrijgbare parvotesten, hemagglutinatie of virusisolatie”.
Abonneer op onze nieuwsbrief
U mag een eenmaal gegeven toestemming te allen tijde intrekken. Dat kan door op de afmeldlink in de nieuwsbrief te klikken. Uw gebruikersgegevens zullen vervolgens worden verwijderd. Ga naar onze privacy pagina voor meer informatie.